Bij deze training leert de cursist basisprincipes omtrent het goed afstellen van elke
willekeurige koffie, en wordt dat onder persoonlijke begeleiding geoefend op jullie
espresso / koffie apperatuur.
Ook wordt er behandeld en geoefend hoe en
waarom melk opgeschuimd wordt, welke temperatuur daarbij juist is en hoe een goed
hartje gemaakt wordt in de verschillende koffie's.
De combinatie van goede
koffie en de juiste textuur en temperatuur melk leidt tot meteen merkbare
verbetering van kwaliteit van jullie product.
In veel koffie en horecazaken wordt inefficiënt en onhygiënisch gewerkt met koffie.
Vooral wanneer het druk wordt is het een specifieke vaardigheid om goede
beslissingen te kunnen nemen en alles schoon te houden.
We behandelen
besluitvorming, taakverdeling en ‘sequencing’.
Ook besteden we aandacht aan
het onderhoud en de schoonmaak van de machines. Vaak een goed onderwerp om de
workshop mee af te sluiten.
Door efficiënt te werken worden klanten sneller
geholpen en door schoon te werken blijft je product aantrekkelijk.
Doordat de consument verandert en steeds meer basiskennis heeft over koffie is het
steeds belangrijker dat de maker mee kan praten. Daarnaast helpt kennis altijd bij
uitvoering en zelfverzekerdheid.
We kunnen afhankelijk van het product en de
typische klant zoveel de diepte in gaan als gewenst, zowel over de koffie zelf als
de rest van de productieketen.
In de basis zorgen we altijd dat een cursist
met een klant in gesprek kan en kan uitleggen waar jullie product vandaan komt, hoe
het gemaakt wordt en waarom, en wat de klant kan verwachten van de smaak.
Sommige bedrijven kunnen meer bereiken met een kleine verandering dan met een grote
investering. Soms is er vooral een gebrek aan training en kennis bij personeel en
soms past het product net niet bij de doelgroep.
Wellicht is je bedrijf toe
aan een nieuwe look and feel, of sta je op het punt een nieuw bedrijf te starten
maar wil je het koffie gedeelte aan een expert overlaten.
Door onze brede ervaring in de sector kunnen wij elk bedrijf voorzien van gepast
advies, van een simpel gesprek tot een investeringsplan.
Het professioneel koffie zetten is een ambacht.
Dat betekent onder andere dat barista's veel
kennis opdoen door andere barista's met meer ervaring, en er weinig
kennis is
vastgelegd
.
Omdat de ambacht relatief nieuw is
,
betekent het ook dat er nog véél te ontdekken is.
Zo
heeft iedere barista hun eigen reis door de industrie gemaakt.
Mick & Leon zitten samen al jaren in de koffie en hebben naast Barista-Workshop ook een
koffie
zaak in Haarlem. Met gezamelijk 14 jaar aan koffie en horeca ervaring kunnen wij je alles
leren
over de koffie industrie wat je maar wilt weten.