Professioneel omgaan met koffie

Inmiddels 14 jaar ervaring in de koffie en wij hebben elke sector gezien, volg een workshop en wij beantwoorden al je vragen.

Elke bar, restaurant, catering of sportlocatie

Een workshop voor een professional is anders dan een training voor een thuisbarista.

professioneel-workshop

Koffie afstellen & Latte Art

Bij deze training leert de cursist basisprincipes omtrent het goed afstellen van elke willekeurige koffie, en wordt dat onder persoonlijke begeleiding geoefend op jullie espresso / koffie apperatuur.

Ook wordt er behandeld en geoefend hoe en waarom melk opgeschuimd wordt, welke temperatuur daarbij juist is en hoe een goed hartje gemaakt wordt in de verschillende koffie's.

De combinatie van goede koffie en de juiste textuur en temperatuur melk leidt tot meteen merkbare verbetering van kwaliteit van jullie product.



Boek nu
professioneel-workshop

Bar Handling & Hygiëne

In veel koffie en horecazaken wordt inefficiënt en onhygiënisch gewerkt met koffie. Vooral wanneer het druk wordt is het een specifieke vaardigheid om goede beslissingen te kunnen nemen en alles schoon te houden.

We behandelen besluitvorming, taakverdeling en ‘sequencing’.

Ook besteden we aandacht aan het onderhoud en de schoonmaak van de machines. Vaak een goed onderwerp om de workshop mee af te sluiten.

Door efficiënt te werken worden klanten sneller geholpen en door schoon te werken blijft je product aantrekkelijk.


Boek nu
professioneel-workshop

Koffie Kennis

Doordat de consument verandert en steeds meer basiskennis heeft over koffie is het steeds belangrijker dat de maker mee kan praten. Daarnaast helpt kennis altijd bij uitvoering en zelfverzekerdheid.

We kunnen afhankelijk van het product en de typische klant zoveel de diepte in gaan als gewenst, zowel over de koffie zelf als de rest van de productieketen.

In de basis zorgen we altijd dat een cursist met een klant in gesprek kan en kan uitleggen waar jullie product vandaan komt, hoe het gemaakt wordt en waarom, en wat de klant kan verwachten van de smaak.


Boek nu
professioneel-workshop

Koffie consult

Sommige bedrijven kunnen meer bereiken met een kleine verandering dan met een grote investering. Soms is er vooral een gebrek aan training en kennis bij personeel en soms past het product net niet bij de doelgroep.

Wellicht is je bedrijf toe aan een nieuwe look and feel, of sta je op het punt een nieuw bedrijf te starten maar wil je het koffie gedeelte aan een expert overlaten.

Door onze brede ervaring in de sector kunnen wij elk bedrijf voorzien van gepast advies, van een simpel gesprek tot een investeringsplan.


Boek nu
Barista cursus eigenaar Mick
ONZE REIS

WELKOM BIJ MICK & LEON

Het professioneel koffie zetten is een ambacht. Dat betekent onder andere dat barista's veel kennis opdoen door andere barista's met meer ervaring, en er weinig kennis is vastgelegd . Omdat de ambacht relatief nieuw is , betekent het ook dat er nog véél te ontdekken is. Zo heeft iedere barista hun eigen reis door de industrie gemaakt.

Mick & Leon zitten samen al jaren in de koffie en hebben naast Barista-Workshop ook een koffie zaak in Haarlem. Met gezamelijk 14 jaar aan koffie en horeca ervaring kunnen wij je alles leren over de koffie industrie wat je maar wilt weten.

Onze reis

Vragen?

Heb je een vraag en kom je er niet uit op de website? Stuur ons gerust een mailtje op info@barista-workshop.nl